Hulpmiddelen

Tegenwoordig zijn er talloze hulpmiddelen die mensen met een fysieke beperking helpen om zoveel mogelijk een zelfstandig leven te leiden. Een paar eeuwen geleden hadden slechtziende mensen een groot probleem, want er bestonden nog geen brillen of lenzen. Gelukkig is er nu voor vrijwel iedere handicap een hulpmiddel.

  • Schoenen. Er zijn aangepaste herenschoenen, aangepaste damesschoenen en aangepaste kinderschoenen. Vaak zijn ze niet eens te onderscheiden van een paar schoenen uit een reguliere winkel.
  • Rollator. Veel ouderen lopen met een rollator over straat omdat ze niet een lange tijd kunnen lopen of last hebben van een bepaalde beperking. Op die manier blijven ze toch nog in beweging en belanden ze niet voor de rest van hun leven in een rolstoel.
  • Traplift. Veel mensen wonen in een appartementencomplex waar geen lift is. Als trap lopen te moeilijk wordt en men wil toch thuis blijven wonen, kan er een traplift worden ge├»nstalleerd.
  • Aangepaste douche en toilet. Als mensen permanent afhankelijk zijn van een rolstoel, is het handig om de badkamer beneden te plaatsen met een aangepaste douche en toilet. Dat maakt de dagelijkse persoonlijke verzorging een stuk eenvoudiger.