Celebrities met beperkingen

Beroemdheden in Hollywood zijn ook maar gewone mensen, ook zij kunnen een beperking krijgen, of zijn er al mee geboren. Sommige celebrities steunen het goede doel dat is gelinkt aan hun beperking of kunnen hun bekendheid hiervoor inzetten.

the-michael-j-foxMichael J. Fox

Deze Amerikaanse acteur is bekend van films als Back to the Future en de comedy serie Spin City. Begin jaren ’90 kreeg hij last van de symptomen van de ziekte van Parkinson, maar kreeg pas een jaar later de diagnose. Tegenwoordig zet hij zich in voor de zoektocht naar de remedie voor deze ziekte en heeft The Michael J. Fox Foundation opgericht.

Ray Charles

Deze zanger uit de Verenigde Staten was een blinde muzikant. Hij was wereldberoemd en liet zich niet tegenhouden door zijn beperking. Hij trad gewoon op en was een getalenteerd pianist. Ook in zijn privéleven vormde blindheid nauwelijks een handicap. Hij heeft maar liefst twaalf kinderen bij negen verschillende vrouwen. Ray Charles overleed in 2004 aan leverkanker.

Christopher Reeve

De meeste mensen kennen deze acteur als Clark Kent, alias Superman. In 1995 raakte hij vanaf zijn nek verlamd, na een val van zijn paard. Hij kwam in een rolstoel terecht, maar kreeg nog altijd rollen aangeboden. Zo speelde hij Dokter Swann in Smallville, een serie over Superman. Dit was één van zijn laatste acteerklussen. Reeve overleed in 2004.